Home

Leidsin lehelt http://toidutegu.wordpress.com/2011/05/11/biskviitkattega-rabarberikook/ Retsept on otse sealt kopitud

(allikas: Ida Savi “Saiad, pirukad, koogid”)

  • 200 g võid
  • 300 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 700 g rabarberit
  • 75 g suhkrut
  • Biskviit: 6 muna 125 g suhkrut 75 g nisujahu 30 g kartulitärklist

Valmista muretainas – sega jahu ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki segamini. Lisa lahti klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks (jällegi on lihtsam ja kiirem toimetada köögikombainiga). Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas ristkülikuks, kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga, vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad. Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.

rabarber-v

Ma võtsin põhjaks lihtsalt sügavkülmutatud magusat muretaigent, suvalises koguses rabarberit ja suhkrut. Biskviidi tegin 2 munaga. ja mahtus see kook pikliku keeksivormi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s